L’alcaldessa Rosa Funtané, el dia de la seva investidura. Foto: Arxiu

Els regidors montgatins de PSC, JxCAT, SOM i Cs haurien formalitzat una moció de censura contra l’alcaldessa Rosa Funtané, d’ERC, segons va publicar ahir La Vanguardia. El mateix mitjà assegura que, en cas que la moció es presentés i tirés endavant, socialistes i postconvergents es repartirien l’alcaldia.

Davant d’aquesta notícia, l’alcaldessa ha dit a Línia Nord que seria “una moció antinatura” i ha admès que li costa creure que es pugui fer realitat perquè, diu, no pot imaginar-se “un partit independentista com JxCAT pactant amb Cs i PSC”, formacions que considera “els partits del 155”. A més, ha recordat que ERC va guanyar les eleccions municipals “amb un marge molt ample”, de forma que creu que la moció de censura no respondria a la voluntat del poble. “Espero que no sigui veritat, perquè seria un pacte de vergonya”, ha sentenciat.

D’altra banda, en declaracions a La Vanguardia, el president comarcal de JxCAT, Carles Bosch, va dir que, si es presentés la moció, els seus regidors “quedarien desautoritzats, se’ls obriria un expedient i serien expulsats del partit”. Per la seva part, el fins ara regidor de Cs, Luis Antonio Fariña, passarà a ser regidor no adscrit, ja que la formació taronja tampoc no estaria d’acord amb el pacte amb una força independentista.

Sigui com sigui, Línia Nord no ha pogut confirmar si finalment s’ha signat la moció de censura. Si es presentés, s’hauria de convocar un Ple extraordinari en un màxim de deu dies.