El líder de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, signa la moció de censura. Foto: Junts per Tiana

Cop sobre la taula de l’oposició a Tiana. Els grups de Junts per Tiana, el PSC i JxCat han registrat aquest matí la primera moció de censura de la història del municipi per fer fora de l’alcaldia Marta Martorell. Les formacions han fet efectiu d’aquesta manera el pacte anunciat ahir a la tarda entre els socialistes i el partit encapçalat per Isaac Salvatierra, que serà investit nou alcalde en un Ple extraordinari que tindrà lloc el pròxim 13 d’abril.

En els darrers mesos, la batllessa d’ERC havia vist com tant JxCat com els socialistes abandonaven l’executiu, deixant un govern en minoria que només havia aconseguit mantenir el suport de l’exregidora conservadora Marta Guàrdia, actualment no adscrita. Precisament, la fragilitat del consistori ha estat un dels arguments que ha utilitzat Salvatierra per justificar la necessitat de presentar la moció.

“Tenim un govern en minoria i uns pressupostos prorrogats des de fa dos anys. La situació és de paràlisi institucional. Per això ens hem posat d’acord amb el PSC per fer un govern d’emergència. Només ens queda un any i tenim molts reptes i urgències per combatre”, ha assegurat el líder de Junts per Tiana en una roda de premsa posterior al registre. Salvatierra ha volgut agrair el suport de JxCat, que finalment ha signat la moció “sense demanar res a canvi”, i ha allargat la mà als socialistes per conformar un govern ampli. “L’acord inicial és amb el PSC i seran ells els que decideixin si entren o no al govern. Nosaltres treballem amb un cartipàs que inclou els dos regidors socialistes, però ens donem aquests quinze dies fins al Ple per acabar de tancar-lo”, ha assenyalat el futur alcalde.

Per la seva banda, el PSC ha defensat amb contundència la necessitat fer un “canvi de rumb” per trencar amb la “dinàmica negativa” que arrossegava l’executiu encapçalat per Martorell. “No hi havia cap altra solució. Creiem que la moció era absolutament necessària perquè no podia seguir mantenint-se aquest estat de completa ineficàcia per part del govern. No és una moció contra ERC, sinó contra una certa manera de fer les coses”, ha afirmat el primer secretari de la secció local socialista, Ferran Vallespinós.

Sobre la possible entrada al govern, tant Vallespinós com el líder del grup municipal Albert Sales han apuntat que estan estudiant la possibilitat, però remarquen que si s’ha fet la moció no ha estat per “fer d’espectadors”, sinó per participar de l’executiu, ja sigui amb un acord de governabilitat o amb l’entrada dels dos regidors socialistes a l’equip de govern.