Pares i mares del barri es manifesten en contra de les retallades en educació. L.B.

La setmana passada uns pares de l’escola Rafael Casanova es van concentrar davant del centre en protesta per les retallades que està duent a terme la conselleria d’Ensenyament i que, segons apunten, ja han començat a notar. Aquesta setmana la protesta s’ha estès, i no només han estat els del Casanova els que s’han manifestat sinó també pares, mares i professionals de tots els centres públics dels barris de Llefià i la Salut. L’acte va tenir lloc dimarts a la tarda a la plaça de Trafalgar, i els manifestants han assegurat que s’hi pensen concentrar cada dimarts fins que no acabi el curs per mostrar el seu enuig a les retallades aplicades pel govern d’Artur Mas en matèria d’ensenyament.

D’altra banda, també dimarts es van reunir els representants de les Ampa’s de les escoles públiques de la ciutat i van acordar que a partir de la setmana vinent es manifestaran a cada districte. Segons la presidenta de la Fampa de Badalona, Montse Conejo, no pensen tolerar que la Generalitat redueixi el número de professors i elimini la sisena hora, un avenç que “s’ha demostrat que funciona”. Conejo es lamenta de la poca informació que reben de la conselleria i es mostra preocupada pel “camí” que està prenent l’escola pública.

BADALONA ES MOU

Totes aquestes activitats s’estan canalitzant a través de Badalona es mou, una plataforma nascuda fa 15 mesos i formada tant per pares com professionals de l’educació que reivindiquen més diàleg amb la conselleria i recursos per a l’ensenyament públic.