roda de premsa

Imatge de la roda de premsa a la porta del centre comercial Màgic. Foto: Línia Nord

Els Mossos d’Esquadra investiguen tres violacions més a menors que s’haurien produït als lavabos del Centre Comercial Màgic Badalona. Aquest dimecres el Comitè de Mares contra la violència sexual a Badalona, l’organització feminista Lliures i Combatives i el Sindicat d’Estudiants convocaven una roda de premsa per traslladar el patiment de les víctimes de violacions i agressions sexuals a Badalona.

La part central de la compareixença va ser el testimoni de la mare d’una de les víctimes que hauria patit una violació a l’agost. Va denunciar que un grup de 10 joves haurien obligat la seva filla, de 16 anys en el moment dels fets, a anar als lavabos, on dos d’ells, amb un tercer present, l’haurien agredit sexualment. La noia va poder escapar corrents.

“No ha estat fàcil convocar la roda de premsa, però és l’única manera que ens facin cas i que deixin de maltractar-nos i de posar en dubte quan una dona fa el pas de denunciar una agressió o maltractament”, expressava Teresa Prados, la mare de la víctima.

Les autoritats “no ajuden”

En la seva intervenció, explicava que la seguretat del Màgic no va fer cas a la noia quan va demanar ajuda i que, posteriorment, ni Mossos, ni l’atenció psicològica pública han ajudat la menor. A més, deia, els Mossos han qüestionat la veracitat dels fets i van obligar-la a identificar possibles autors que no eren els agressors “per no tirar per terra la feina d’investigació”.

“La meva filla està abandonada. Ha paralitzat la seva vida i les seves classes perquè no és capaç d’anar-hi. L’han enfonsat. Em diu que necessita ajuda i ningú li ofereix”, assegurava Prados.

Exigeixen dimissions

La mare de la víctima demanava la dimissió de la direcció del Màgic, de qui porta la investigació dels Mossos i el trencament del contracte amb l’empresa de seguretat. Finalment, exigia una disculpa pública de l’Ajuntament i que es posin mitjans a disposició de les víctimes. Les entitats implicades també han convocat una manifestació el 29 d’abril que farà un recorregut des de la plaça de la Vila fins al centre comercial.

L’alcalde Rubén Guijarro demanava disculpes públicament ahir a la família afectada per haver-se sentit desatesa. També va confirmar que els Mossos han identificat els presumptes agressors. De fet, la mare de la víctima assegurava que la seva filla ha identificat un dels agressors i que coincideix amb l’acusat de violar una nena d’11 anys al mateix lloc.

Guijarro també anunciava dimarts que es preveu un patrullatge policial a l’interior i exterior del centre comercial.

Detingut un guia del museu

D’altra banda, un guia del Museu de Badalona ha estat detingut per haver fet tocaments a quatre nenes, alumnes d’una escola d’Arenys, mentre feien una visita a les instal·lacions.

Els fets i la detenció es van produir aquest dimarts i ahir ho avançava La Vanguardia. Un cop les afectades i les seves famílies van informar els Mossos d’Esquadra, agents del Maresme es van desplaçar fins a Badalona per detenir el treballador. Des de la direcció del Museu han explicat que el detingut no forma part del seu personal, sinó que es tracta d’un treballador extern de l’empresa que va guanyar la licitació per fer les visites.

L’Ajuntament ha difós un comunicat on el Museu de Badalona assegura que “condemna aquestes presumptes agressions sexuals” i que, al mateix temps, es posa “al costat de la comunitat educativa, les víctimes, les famílies i l’entorn més pròxim per a tot el que necessitin”.