Mercè Marín en la presa de possessió com a nova alcaldessa de Montgat aquest dimecres. Foto: Junts

Canvi a l’alcaldia de Montgat. La líder de Junts per Montgat, Mercè Marín, ha estat investida aquest dimecres com a nova batllessa del municipi en una sessió extraordinària del Ple municipal. Marín -que ha comptat amb el suport ja anunciat del PSC i SOM de Montgat, com a socis de govern, i del regidor no adscrit- relleva d’aquesta manera el socialista Andreu Absil al capdavant del consistori montgatí pel temps que queda de mandat.

“Ens queda un any abans de les eleccions per poder finalitzar uns quants dels projectes acordats i per intentar posar la primera pedra o el primer informe o licitació de la resta. Tenim una gran capacitat de treball malgrat les mancances de personal i les diferents dificultats que ens hem anat trobant pel camí”, ha assenyalat en el seu primer discurs la flamant batllessa, que ha posat en valor la feina realitzada pel govern local durant aquest mandat i que ha agraït a Absil el pas al costat amb la renúncia a l’alcaldia.

En aquest sentit, el fins ara alcalde i líder del PSC s’ha mostrat orgullós de deixar un equip de govern “fort i cohesionat”, en contraposició amb el consistori “desestructurat i sense cap mena de fermesa per tirar endavant un municipi metropolità” que a parer seu liderava Rosa Funtané. “Deixem un Ajuntament lluny de l’excel·lència, però molt més a prop de com ens el vam trobar. Ara em toca acompanyar la nova alcaldessa en aquesta tasca difícil i complicada i només espero que la meva agrupació em doni la confiança de cara a l’any 2023”, ha conclòs Absil.

Per la seva banda, el regidor de SOM de Montgat, Raul Abad, ha agraït al cap de llista dels socialistes el seu “compromís” amb el municipi en uns temps molt “difícils” i ha refermat l’aposta d’entrar al govern municipal que va fer la formació el 2019 per “desbloquejar” l’administració i fer les coses “diferent”.

Més transparència i diàleg

Des de l’oposició han aprofitat el seu torn d’intervenció per recordar que aquest canvi a l’alcaldia ha estat possible gràcies a una moció de censura facilitada per l’exregidor de Ciutadans Luís Antonio Fariña, que el 2019 va convertir-se en no adscrit i va accedir al govern com a responsable de l’àrea Sostenibilitat i Medi Ambient. “Les mocions de censura són mecanismes legítims, però vostès han induït al transfuguisme, una condició indispensable perquè aquesta prosperés. Els temps ens ha donat la raó i han hagut d’acabar cessant al regidor trànsfuga perquè no complien amb la llei”, ha assegurat contundent el regidor dels comuns Daniel Fuentes, que ha lamentat la falta de “diàleg” i la “poca transparència” que a parer seu ha caracteritzat el mandat fins ara.

Amb un discurs més reflexiu, l’exalcaldessa i líder d’ERC, Rosa Funtané, ha recordat que la seva va ser la llista més votada a les darreres eleccions i ha avisat l’equip de govern que no toleraran cap comportament més que taqui la imatge del municipi. “El reconeixement de la feina feta des de l’alcaldia per part de la gent ens dona força. No permetrem més titulars que posin una claca al nostre poble. Els veïns demanen un govern més participatiu amb polítiques reals cap a les persones”, ha remarcat l’exbatllessa, que ha reclamat a Marín més “transparència” i més implicació ciutadana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram