El DKV Joventut va ser eliminat en els quarts de final de la Copa del Rei pel Regal Barça, que tres dies després es coronaria campió del torneig. Tot i que una derrota mai és bon resultat, l’afició verd-i-negra podrà estar orgullosa de l’actuació del seu equip, que en tot moment va disputar-li el partit al totpoderós Barça. L’únic aspecte negatiu que es pot extreure del partit (a part de la derrota en si mateixa) és el 86-66 que assenyalava el marcador al final del matx, un resultat massa ample a favor dels blaugrana que no reflectia l’entrega dels jugadors de la Penya.

La Penya no va passar de quarts.

I és que els de Pepu, després d’encaixar set punts seguits als pocs minuts d’haver començat, van aconseguir posar-se per davant del Barça per 10-14 gràcies a un joc ràpid comandant per Franch, que en els moments més difícils va tirar-se l’equip a l’esquena per retallar distàncies. Tot i l’energia de la Penya, la reacció dels de Xavi Pascual va tornar a capgirar el marcador i el primer quart va acabar 24-18 a favor del Barça.

El segon i el tercer quart van ser una lluita constant del DKV per seguir l’estela dels campions, que jugant pràcticament amb la banqueta no van deixar a la Penya apropar-s’hi. Ndong va protagonitzar la primera gran escletxa en el marcador a favor del Barça (37-25), tot i que al finalitzar els primers vint minuts la distància tornava a ser de deu. A la represa, mentre Ricky s’asseia a la banqueta després de cometre la seva quarta falta i fer evident que no havia tingut cap protagonisme contra el seu ex-equip, el Joventut retallava distàncies i amb un esmaixada de Trias es situava a un punt, 52-51.

A partir d’aquell moment Sada i Ndong van imposar la seva llei i van donar ales al Barça. Cap als darrers deu minuts el DKV, amb molts menys recursos que els blaugrana per resistir el ritme del partit, va restar impotent i només podia observar com els vigents campions de Copa sumaven punts fins arribar al 86-66 final. Vint punts de diferència, això sí, només en el marcador.