L’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, ha cessat el regidor d’Urbanisme i Habitatge, Mateu Hernández, pel cas de les polèmiques obres per construir un futur cinema a la Sala Albéniz. En un comunicat, el consistori apunta que aquesta decisió va precipitar-se aquest dijous després que el govern local tingués accés a nous detalls sobre el projecte i la instal·lació que ja s’ha fet a l’equipament municipal.

Aquestes noves informacions es van conèixer ahir en una visita a la sala per part d’alguns membres de l’executiu encapçalat per Martorell. Entre els fets que han propiciat el cessament destaca una “visita d’obres” a l’equipament que hauria realitzat Hernández el passat 4 de març. Des de l’equip de govern indiquen que tots aquests nous indicis s’han posat en coneixement de l’instructor de l’expedient sancionador així com de la secretària municipal.

“Aquests fets coneguts ahir provoquen una pèrdua total de la confiança en el regidor i després de fer les consultes corresponents amb la resta de membres que formen part del govern, es va decidir cessar-lo”, conclou el consistori en el comunicat, on s’assegura que tots els membres de l’equip de govern li van expressar a Hernández que “no s’acceptaria cap donació” i que va ser el mateix regidor qui va donar les ordres per començar les obres “sense disposar de cap autorització”.

TRANSPARÈNCIA
Des del grup municipal de Junts per Tiana consideren que és necessari dur a terme una investigació a fons del cas per tal d’esclarir el vincle entre aquesta nova instal·lació de so a la sala i l’entrada irregular de vots en els pressupostos participatius, on el projecte del cinema era una de les propostes. “La ciutadania té dret a saber qui va autoritzar les obres i des de quan l’equip de govern n’estava al corrent. La nostra acció de control de govern ha forçat l’equip de govern a anar donant explicacions del cas, però encara hi ha molts interrogants que cal aclarir”, assenyala en un comunicat l’única formació de l’oposició, que ja ha demanat fins a dos plens extraordinaris per obtenir respostes.

Cal recordar que la introducció irregular de vots va tenir lloc el dia abans de l’inici de les polèmiques obres a l’equipament, quan la proposta del cinema estava al llindar de quedar-se fora dels projectes seleccionats pels pressupostos participatius per manca de suports, i que Hernández va ser apartat de les seves funcions el passat 22 de gener.

El projecte del cine a l'Albéniz de Tiana: una donació de 48.000 euros

Les obres a la Sala Albéniz de Tiana es van fer sense cap autorització