Màrius Díaz acompanyat per familiars i per l’alcalde Álex Pastor. Foto: Ajuntament

Màrius Díaz ja ha estat reconegut oficialment com a fill adoptiu de Badalona. El primer alcalde democràtic de la ciutat després de la dictadura franquista va ser distingit divendres en un Ple extraordinari al qual van assistir, a més dels actuals regidors, els familiars de l’exbatlle i altres personalitats polítiques del municipi. L’acte va comptar amb la presència del periodista badaloní Enric Juliana, que va posar en relleu la trajectòria humana i professional de Díaz.

En un saló de plens de l’Ajuntament de Badalona més ple del que és habitual, l’alcalde Álex Pastor encetava divendres la sessió extraordinària dels grups municipals que havia de fer oficial el nomenament de Màrius Díaz com a fill adoptiu de la ciutat, aprovat per totes les formacions en la sessió ordinària del Ple del passat 28 de gener. Després d’una intervenció per part de cadascun dels partits, on es va destacar la figura de l’exbatlle i la seva tasca per posar en marxa un consistori i tot un ventall de serveis municipals, el periodista badaloní Enric Juliana va prendre la paraula per posar en relleu la trajectòria humana i política de l’homenatjat.

Díaz va ser el primer alcalde de la ciutat després del restabliment de la democràcia l’any 1979 guanyant les eleccions liderant la candidatura del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). Durant els quatre anys que va encapçalar el consistori, Badalona va donar prioritat al sanejament de les platges, la reducció de la contaminació atmosfèrica, el desplegament dels serveis socials o la construcció d’escoles públiques per als veïns i veïnes, a més d’impulsar polítiques de consens en favor de la normalització de la llengua catalana.

HOME D’ACCIÓ
“Sempre ha estat un home d’acció. De fer construir i executar. Una personalitat amb una vitalitat extraordinària i contagiosa”, assenyalava en la seva intervenció Juliana sobre Màrius Díaz, fent palès que aquest reconeixement també va dedicat a “tota la gent que va fer possible el canvi democràtic a la ciutat” després de la llarga dictadura franquista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram