Mar Gómez, sommelier, i el xef Víctor Quintillà, els pregoners d’enguany. Foto: Lluerna

La Festa Major ha volgut posar èmfasi en la gastronomia local. I és que enguany el pregó anirà a càrrec de la sommelier Mar Gómez i el xef Víctor Quintillà, de l’emblemàtic restaurant colomenc Lluerna, l’únic de la ciutat que pot presumir de tenir una Estrella Michelin. Gómez i Quintillà pujaran al balcó de l’ajuntament el pròxim 1 de setembre a les nou del vespre per donar el tret de sortida oficial a la Festa Major. És un repte que tots dos han rebut amb il·lusió, malgrat que reconeixen que és una gran responsabilitat. Alhora també és “un orgull”, diuen.

Va ser l’alcaldessa, Núria Parlon, qui els ho va proposar, segons expliquen. “Quan ens ho va dir, se’m va posar la pell de gallina”, relata Mar Gómez. “Pensar que estarem al balcó davant de tota la gent provoca una mica de neguit”, afegeix, però reconeix que estan “molt contents” per la proposta.

Pel que fa al contingut del pregó, encara no han pensat els detalls, però el que sí que té clar Quintillà és que no improvisaran. “Ho portarem escrit, però ho direm de memòria”, explica, i avança que vol parlar de sentiments, de la ciutat i sobre què significa per a ells haver-se quedat a Santa Coloma. “Sempre ho hem tingut clar”, remarca.

Quintillà parla amb orgull de la seva ciutat i expressa que vol donar a conèixer “la veritable Santa Coloma”. “És una ciutat amable, amb gent molt potent en l’àmbit cultural”, diu, i afegeix que Santa Coloma “és molt viva i la gent hi viu intensament”. “Quan les persones de fora arriben a la ciutat s’adonen d’aquests aspectes”, sentencia.

Gómez, per la seva banda, diu que quan arriba la Festa Major la viuen “al màxim” que poden. Durant les festes obren el restaurant i treballen i per aquest motiu, segons explica, no les poden viure tant com els agradaria. De tota manera, Gómez viu les festes com “un retrobament amb la gent després de l’estiu”. Sobretot, segons explica Quintillà, gaudeixen de la cercavila. “Dels concerts menys, perquè estem cansats”, argumenta. Les que sí que gaudeixen del tot de la Festa Major són les seves filles, les quals formen part de la colla castellera. “Sempre intentem estar aquí per la Festa Major perquè les nostres filles les visquin”, diu.

PROJECCIÓ GASTRONÒMICA
Una manera de donar a conèixer la ciutat, doncs, com fan Mar Gómez i Víctor Quintillà, és a través de la gastronomia. “La projecció que està tenint fora tota la gastronomia de Santa Coloma és molt important, juntament amb el campus de Torribera de la Universitat de Barcelona”, explica Quintillà.

El xef colomenc també diu que “és un impuls” per al sector, alhora que “es projecta una imatge de la ciutat molt bona”. En aquest sentit, Mar Gómez expressa que “per sort, el món de la gastronomia està de moda i s’ha d’aprofitar”. “Hem de reinventar la gastronomia com a cultura”, aprofitant que “tenim un nivell gastronòmic molt elevat”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram