Un moment de la manifestació d’ahir. Foto: Twitter (@aitorblanc)

Un grup de veïns i veïnes de Santa Coloma van protestar ahir contra la manca d’alternatives de transport durant el tall de l’L1 de metro entre Clot i Fondo. Els manifestants es van concentrar a la plaça de la Vila i van marxar fins a la Trinitat Vella, on els veïns i veïnes d’aquest barri barceloní van tallar el trànsit. “Una hora més de camí, no!” era el lema de la manifestació colomenca.

D’aquesta manera, els ciutadans de Santa Coloma van mostrar la seva disconformitat respecte de la decisió de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) de no incrementar el servei d’autobusos llançadora entre Clot, La Sagrera i Fondo, com demanaven fa una setmana tant l’Ajuntament com les associacions de veïns de la ciutat.

Des de TMB argumenten, en un comunicat, que l’elevat volum de passatge (unes 90.000 entrades els dies feiners de juliol en el tram afectat) i “les característiques i la regulació del trànsit dels carrers” en la zona afectada faria necessari “una caravana continua d’uns 80 autobusos articulats que col·lapsaria el trànsit” i, per tant, seria “inoperant”.

La gestora del transport públic, però, sí que ha accedit a les reclamacions de permetre la validesa dels títols de transport social de TMB, com la T-Rosa, als serveis de Renfe i la connexió entre Clot i Glòries a través d’un servei d’autobusos a demanda per a les persones amb mobilitat reduïda.

TMB s’ha compromès, també, a millorar la freqüència de pas de les línies L9 i L5, tot i que no aclareix si aixó es mantindrà durant els dos mesos que duren les obres.