Grup Manel

El grup Manel serà un dels caps de cartells d’aquest 2022. Foto: ACN

Les Festes de Maig d’aquest 2022 s’han proposat celebrar la fi de les restriccions pel coronavirus amb una programació d’altura. Manel i Fangoria són els encarregats d’encapçalar un cartell amb una forta presència de talent local i que també inclou altres artistes de renom en el panorama actual català com The Tyets, El Petit de Cal Eril o Ginestà.

El tret de sortida al programa d’enguany tindrà lloc divendres després del pregó que llegirà el meteoròleg badaloní Tomàs Molina i anirà a càrrec de Las Karamba, un grup reivindicatiu multicultural integrat només per dones. La primera jornada d’actuacions la tancarà la Comissió de Festes de Badalona amb la Nit del Mono.

L’endemà arrenca una de les principals novetats d’aquesta edició: el festival Arts Arnús. Aquest certamen de nova creació aposta per la diversitat d’estils i preveu portar al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús una bateria de propostes musicals en un format més acústic i per a tots els públics. Entre els diferents noms que actuaran a l’escenari destaquen els artistes locals Mar Serra Grup, Jero Guitar i Josep Traver & Martí Serra. Serà també en aquest espai on tindran lloc els concerts dels populars El Petit de Cal Eril i Ginestà.

Música al passeig marítim

El gran aparador de la programació musical d’aquest any, però, serà el passeig marítim, que a partir de dissabte acollirà tota una bateria de concerts que arrencaran amb l’actuació del grup badaloní El Último Mono. Els plats forts d’aquesta primera jornada d’espectacles seran el duet mataroní The Tyets i Manel, que tancaran la nit de dissabte amb un concert on barrejaran temes del seu cinquè i darrer treball amb altres èxits de la seva consolidada trajectòria.

La segona jornada maratoniana d’espectacles tindrà lloc la Nit de Sant Anastasi després del piromusical i de la Cremada del Dimoni i estarà encapçalada per l’històric grup d’electrònica Fangoria, que prendrà el relleu a l’escenari de la jove cantautora Naia Gonzàlez. La banda tarragonina Roba Estesa serà l’encarregada de posar el punt final.