Un equip especialitzat desinfecta la residència geriàtrica Sant Cebrià de Tiana. Foto: Aj. de Tiana

Els grups municipals de l’oposició a Montgat han denunciat la “manca d’informació” del govern encapçalat per Andreu Absil respecte a la residència Sant Cebrià de Tiana. En un comunicat conjunt, ERC, Montgat En Comú Podem i Montgat Guanya-Iniciativa-Més mostren la seva preocupació per la “desinformació” del consistori sobre l’estat i evolució del geriàtric de la població veïna, on des de l’inici de la pandèmia s’han produït una trentena de morts i on s’han vist afectades moltes famílies montgatines.

Segons assenyalen les formacions, la manca d’informació sobre la residència de Tiana és un exemple la “inacció” i de “l’absència de mesures concretes” de l’Ajuntament de Montgat pel que fa a la gestió dels efectes de la pandèmia del coronavirus, que ja va portar els grups de l’oposició a forçar un ple extraordinari durant la primera etapa de la crisi sanitària.

En aquest sentit, des de l’oposició es posa èmfasi en la resposta que l’alcalde Andreu Absil va donar en ser preguntat per quin era l’actual estat a la residència Sant Cebrià en el Ple municipal del passat 28 de maig. “Ara mateix està intervinguda i l’Ajuntament de Tiana ha iniciat totes les accions legals. La residència està tancada, barrada i sense ningú dins. Segons les últimes informacions havien desplaçat totes les persones a altres centres hospitalaris i residències”, va assegurar Absil.

Aquesta informació -denuncia l’oposició- contrasta amb les últimes dades facilitades per l’Ajuntament de Tiana, que apunten que el geriàtric ha obtingut la qualificació de residència verda o sense casos positius i que parla d’un total de 49 persones que continuen residint a l’equipament.