Representants dels cinc grups de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona en una imatge d’arxiu. Foto: A.R.

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona han bloquejat la celebració aquest dijous del Ple per aprovar les ordenances fiscals per a l’any 2021. Les formacions -PSC, Guanyem, ERC, comuns i JxCat- han decidit no ratificar el caràcter extraordinari i urgent de la sessió extraordinària, impossibilitant la continuació de la reunió, en considerar que la proposta presentada és “poc ambiciosa” i que la convocatòria s’ha fet de manera “irregular”, ja que la documentació completa sobre els impostos i les taxes va arribar a menys de 24 hores de la celebració de la sessió.

“La proposta del govern del Partit Popular és molt poc ambiciosa davant la crisi sanitària, social, econòmica i climàtica que patim i demostra la falta de model de ciutat dels populars”, assenyalen els grups en un comunicat conjunt, on exposen que només s’han modificat tres del total de 43 ordenances que es portaven a aprovació. Segons apunta l’oposició, la proposta presentada per l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol no preveu polítiques que durant el darrer any han rebut un “ampli consens al ple” com el recàrrec del 50% als pisos buits o l’actualització de la fiscalitat i els incentius mediambientals.

Els cinc partits asseguren que el consistori ha presentat “a contratemps” la modificació de les ordenances fiscals, ja que el límit per aprovar la primera proposta és just aquest dijous, i consideren que el Ple s’ha convocat “amb presses i malament”, amb tot un seguit de propostes que són del tot “insuficients”.

REACCIÓ D’ALBIOL
“Els partits de l’oposició han bloquejat que s’aprovin rebaixes i bonificacions als sectors que pitjor ho estan passant en els impostos del 2021. Malgrat l’intent de bloqueig, ja estem treballant en alternatives per tal que aquestes bonificacions siguin una realitat l’1 de gener”, ha assenyalat Albiol al respecte en un missatge a través de les xarxes socials.