L’acte de presentació dels 31 nous agents de la Guàrdia Urbana de Badalona. Foto: Ajuntament

Diversos grups de l’oposició de l’Ajuntament de Badalona han carregat contra l’alcalde Xavier García Albiol pel multitudinari acte de presentació dels 31 nous agents que s’incorporen a la plantilla de la Guàrdia Urbana. Segons defensen les formacions, l’esdeveniment públic celebrat aquest dijous a la plaça Che Guevara va ser una “irresponsabilitat” tenint en compte l’actual situació sanitària i no va ser comunicat a la resta de partits per part del govern local.

“El govern del Partit Popular prioritza la propaganda a la seguretat dels badalonins i de les badalonines. Estem en una situació d’excepcionalitat on fins i tot s’està plantejant suprimir aspectes de la Festa Major d’agost, mentre que l’alcalde es dedica a fer actes de campanya posant-nos en risc a tots. Exigirem explicacions”, apuntava al respecte el portaveu d’ERC, Alex Montornès, que afegia que l’acte s’havia dut a terme amb “opacitat” fins al darrer moment.

En la mateixa línia, el portaveu dels socialistes, Christian Carneado, celebrava la incorporació dels nous agents -que ja va ser anunciada durant el govern del PSC i comuns-, però titllava la presentació “d’irresponsable, deshonesta i indigna institucionalment”. També la regidora de Badalona En Comú Podem Rosa Trenado se sumava a les crítiques per la convocatòria de l’acte sense informar a l’oposició. “Per Albiol no és important la seguretat i la salut, no quan ha d’avantposar-la a la seva propaganda. Així no alcalde”, concloïa Trenado.