Paret bloc Venus

El Bloc Venus fa temps que espera el reallotjament. Foto: Línia Nord

El Consell de Govern del Consorci del barri de la Mina ha aprovat avui que l’oficina tècnica per al reallotjament de les famílies del Bloc Venus obri les portes el 22 de juny. l’oficina té un contracte de dos anys, prorrogable a tres més.

Aquesta oficina, que estarà gestionada per l’empresa Vincle, oferirà un acompanyament individualitzat per a les famílies que viuen al bloc –siguin propietàries o llogateres– i que necessiten trobar un altre lloc on viure. A l’edifici actualment hi viuen 243 famílies, que representen gairebé un miler de persones.

“Transformar el barri”

L’anunci de l’obertura de l’oficina s’ha fet en el marc de la primera sessió del Consell de Govern del Consorci del Barri de la Mina d’aquesta legislatura. Durant la seva celebració, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha afirmat que s’obre una nova etapa de l’ens “plena de reptes” amb la voluntat de continuar els projectes endegats i materialitzar-los “com a eina útil per a la transformació social del barri”. En el cas de l’oficina, pròximament s’organitzaran amb els veïns afectats per informar-los sobre com funcionarà el servei.

Més enllà d’això, avui també s’ha anunciat la creació de dos projectes socials nous. Un d’ells és el Truca a la Porta, que contactarà amb les famílies a través de visites porta a porta per detectar casos de vulnerabilitat. El segon projecte és la creació d’un equip de brigada de manteniment, amb perfil d’inserció laboral, que s’encarregarà tant d’edificis del Consorci de la Mina com de l’espai públic.