Escola Miguel Hernández

El nou centre de dia s’ubicarà a l’escola Miguel Hernández. Foto: Ajuntament

Santa Coloma de Gramenet tindrà el nou centre de dia promès. La Generalitat ha decidit finalment fer valer el compromís adoptat el 2020 per l’aleshores conseller de Drets Socials, Chakir El Homrani, i impulsarà l’equipament als baixos de l’edifici de l’antiga escola Miguel Hernández.

Aquest posicionament del govern català arriba després de mesos d’incertesa i de pressió tant per part de la plataforma colomenca SOS Gent Gran com dels diferents grups polítics municipals, que inclús van portar el cas al Parlament. Precisament, l’alcaldessa Núria Parlon aprofitava la visita del líder del PSC, Salvador Illa, al municipi per denunciar “l’incompliment flagrant” del pacte acordat fa dos anys entre les administracions, que preveia que la Generalitat s’encarregués de la gestió de la vintena de places i d’aportar el personal i recursos necessaris.

Fonts municipals han confirmat a Línia Nord que encara no hi ha res “signat” i que s’han de concretar diversos detalls de l’acord, com la quantitat de places que s’oferiran o la previsió d’obertura del nou centre de dia. Cal recordar que l’equipament estarà situat als baixos de l’edifici de l’antiga escola Miguel Hernández, un immoble del barri colomenc de Can Calvet on està ubicada la primera promoció de pisos socials per a gent gran de la ciutat.

Des de SOS Gent Gran celebren el desbloqueig de l’esperat projecte del centre de dia, però es mostren prudents i reclamen a les administracions que tanquin un compromís ferm per garantir l’impuls de l’equipament.