El primer Ple de l’any a l’Ajuntament de Santa Coloma. Foto: Aj.

El primer Ple de l’any a l’Ajuntament de Santa Coloma va fer un pas més per aconseguir pacificar els carrers del municipi. A la sessió telemàtica celebrada aquest dilluns es va aprovar la limitació de la velocitat a les vies urbanes a un màxim de 30 km/h amb l’objectiu de reduir la contaminació dels vehicles, millorar la seguretat viària i recuperar espai públic per als veïns. La previsió és que la mesura pugui implementar-se de cara a la primavera.

La primera reunió dels grups municipals aquest 2021 també va servir per donar suport per unanimitat al projecte del Hub Internacional de Coneixement per al Desenvolupament Sostenible i la Pau que els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona i la Generalitat volen impulsar a les Tres Xemeneies. En aquest sentit, totes les formacions -que es van sumar a una moció presentada per ERC- van remarcar la importància de la iniciativa en la “reindustrialització” de la zona del Baix Besòs i la voluntat de posar a disposició del projecte tots aquells recursos i espais municipals que puguin generar “sinergies positives” amb la ciutat.

TALLS DE LLUM I ANTIFEIXISME
Al Ple també es va donar llum verda a continuar amb la col·laboració amb Badalona i Sant Adrià per a la prestació del servei d’atenció als animals de companyia a través del Centre Comarcal d’Atenció als Animals de Companyia del Barcelonès i es va posar sobre la taula una moció per garantir el subministrament elèctric de les famílies vulnerables. Aquesta proposta presentada pels comuns amb el suport del PSC, però, no va comptar amb el vistiplau de Cs ni d’ERC, que es va abstenir després que no fos acceptada una esmena per impulsar una rebaixa de l’IVA en energia elèctrica i l’adhesió a la xarxa de municipis per a la gestió pública de l’energia.

Per altra banda, els grups sí que van aprovar per unanimitat una moció per refermar el compromís de la ciutat amb l’antifeixisme i la recuperació de la memòria històrica.