Dolors Sabater conversa amb veïns després d’iniciar els tràmits per la nova seu dels Serveis Socials el 2019. Foto: @mariadolorsa

El barri de Llefià de Badalona torna a tenir un equipament de Serveis Socials després de prop de 10 anys sense. Aquest dimecres va obrir les seves portes el nou Servei d’Assistència Bàsica, que està ubicat al carrer Mare de Déu de Lorda i que permetrà que els veïns de la zona no hagin de desplaçar-se fins al Centre Cívic de La Salut per poder ser atesos com passava fins ara.

L’agrupació dels Serveis Socials dels dos barris va ser una decisió que es va prendre de manera provisional mentre es realitzaven obres a la Torre Mena, on tenia la seva seu l’equip de Llefià. Tanmateix, l’executiu liderat per Xavier García Albiol va apostar el 2011 per destinar aquest equipament a uns altres usos, deixant els dos serveis compartint seu durant més de 10 anys.

Durant el mandat de Dolors Sabater, l’equip de govern va iniciar els tràmits per adequar l’espai del carrer Mare de Déu de Lorda, però aquest procés va quedar aturat amb la moció de censura i no s’ha pogut completar fins dos anys més tard. “Després de 10 anys els ciutadans de Llefià han recuperat un servei d’atenció de Serveis Socials que mai n’hauria d’haver marxat. Recordem que es tracta d’una zona de la ciutat amb un nivell alt de població en situació de vulnerabilitat i d’exclusió social, que requereix atenció i seguiment continuats”, assenyala al respecte la presidenta del grup d’ERC, Anna Maria Lara.

En la mateixa línia es pronuncia la líder de Guanyem Badalona en Comú, que celebra l’obertura de l’espai en un barri on calia fer aquest servei més “accessible”, però que lamenta l’endarreriment en tot el procés.