Marta Martorell

Martorell va ser nomenada directora general de Funció Pública al gener. Foto: Twitter (@Esquerra_Tiana)

El Govern ha decidit destituir la directora general de Funció Pública i exalcaldessa de Tiana, Marta Martorell, pel caos en les oposicions d’aquest passat dissabte, on els aspirants van denunciar retards generalitzat, manca d’exàmens, violacions d’anonimat i diverses incidències que van provocar la cancel·lació d’algun dels processos. Martorell va ser escollida per ocupar aquesta posició a mitjans del passat mes de gener.

Un total de 13.581 persones van ser convocades en una macroconvocatòria simultània gestionada per l’empresa Cegos, subcontractada per l’executiu, per gestionar aquestes proves per estabilitzar el personal públic. Després de l’allau de crítiques rebudes, la Generalitat ha cessat Martorell, segons ha avançat l’ARA i ha confirmat l’ACN. L’executiu nomenarà un substitut en el Consell Executiu d’aquest dimarts. També ha habilitat una bústia per recollir totes les incidències que estarà oberta entre aquest dimarts i aquest divendres.

Abans d’entrar al Govern, Martorell va ser alcaldessa de Tiana entre el 2019 i el 2022, quan va perdre una moció de censura. Actualment continua sent regidora per ERC del municipi. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzada en Relacions Internacionals.