La consellera Alba Vergés va visitar el centre. Foto: Twitter (@scgramenet)

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Santa Coloma de Gramenet va estrenar una nova zona d’observació divendres passat. L’espai remodelat ocupa 300 metres quadrats de superfície i compta a partir d’ara amb 9 boxes, un d’ells reservat per a actuacions de reanimació cardiopulmonar.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va visitar el CAP divendres passat per inaugurar la nova zona d’observació i va destacar la voluntat d’assolir un model d’atenció primària que “augmenti la resolució de la demanda urgent de baixa i mitjana complexitat i faci l’abordatge inicial i la derivació a l’hospital de les urgències de més gravetat”.

Aquesta ampliació s’emmarca en el desplegament del Pla Nacional d’Urgències de Catalunya. Les obres s’han completat en quatre mesos i han suposat una inversió de 275.800 euros i una remodelació de la planta baixa del centre.

Vergés va assegurar que a banda d’aquesta inversió s’han fet altres millores, com el triatge d’infermeria o el reforç de professionals, per “impulsar una assistència millor i més propera al ciutadà”. D’altra banda, des de Salut s’explica que a l’hora de dissenyar l’espai s’ha pensat en el confort dels pacients i en la millora de la qualitat assistencial.

S’ha creat un accés directe entre la zona de boxes i una consulta d’infermeria i hi ha un bany adaptat per als usuaris que hagin d’estar en observació i evitar desplaçaments fora de l’àrea d’urgències.