A les platges badalonines s’hi acosten ciutadans del Vallès i Barcelona. Arxiu

Prop d’un milió i mig de persones, badalonines i de poblacions veïnes, passaran per les nou platges que té la ciutat durant la temporada alta de banys, que comença aquest dissabte i s’allargarà fins el 4 de setembre. En aquest espai, un dels més concorreguts de la ciutat, se n’han millorat els accessos a la sorra col•locant una segona escala de fusta a la platja de la Mora i una nova línia de vida a la de la Barca Maria. D’altra banda, s’han instal·lat jocs infantils i un lavabo per a persones amb mobilitat reduïoda a la platja de Pont d’en Botifarrera; un nou mòdul de salvament; un lavabo i una porteria de futbol platja a la dels Pescadors; una nova dutxa a la del Cristall i la renovació completa de quatre pistes de voleibol.

MÉS NETA

Enguany es netejarant internament els sobreeixidors per intentar minimitzar els efectes de les pluges sobre l’aigua de mar i s’ha col·locat un sistema que permetrà conèixer el cabdal dels col·lectors. A més, quan d’aquí a pocs anys ja estigui operatiu el primer dipòsit pluvial que es crearà a la Rambla de Sant Joan, les pluges torrencials i sobtades que es registren a l’estiu no abocaran tants residus com passa actualment.

PER A TOTHOM

Un estiu més, les persones que tinguin mobilitat reduïda disposaran d’un servei d’acompanyament a l’aigua a la platja del Pont de Botifarreta. Personal especialitzat ajudaran aquestes persones a banyar-se amb tota seguritat utilitzant una cadira ambfibia , tot i que en horari restringit: del 4 al 30 de juny, d’11 a 14 hores; i de l’1 de juliol al 4 de setembre, d’11 a 18 hores. Per utilitzar aquest servei així com el vestidor, les dutxes i el WC adaptat es recomana trucar prèviament al 620 827 178.

OBRES

Les platges afectades per les obres del Passeig Marítim (entre Carrer de Mar i Cervantes) està previst que obrin al públic entre mitjans i finals de juny.