El petit mur erigit en un dels límits de les Cases del Pou. Foto: AVV Dalt la Vila

El veïnat del barri de Dalt la Vila de Badalona ha aixecat la veu per denunciar unes obres que s’estan realitzant sense autorització en una finca protegida de la zona. L’espai afectat és conegut com les Cases del Pou i consisteix en un conjunt d’edificacions connectades per un jardí interior situades entre el número 29 i 36 del carrer de Quintana Alta.

Segons apunten des de l’Associació de Veïns de Dalt la Vila, el nou propietari de la finca -un polèmic fons d’inversió anomenat MK Premium- estaria realitzant obres i petites actuacions sense comptar amb el permís requerit per poder intervenir en un conjunt patrimonial protegit. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana de Badalona ja ha aixecat diverses actes per la construcció d’un petit mur en una de les façanes de l’espai i inclús s’ha obert un expedient de disciplina urbanística.

Els veïns també asseguren que la inquilina de l’única casa del conjunt que encara està habitada -una dona de 86 anys- ha rebut “pressions de tota mena” per abandonar la seva llar. Des de l’agrupació denuncien la situació i reclamen al consistori que aturi qualsevol obra fins que el propietari presenti un projecte de preservació del patrimoni.