La zona del passeig marítim de Montgat esfondrada. Foto: Aj.

El passeig marítim de Montgat podria continuar tancat fins a l’estiu. Així ho ha confirmat el consistori en un comunicat, on apunta que les obres per reparar la zona malmesa a causa de l’esfondrament provocat pel pas d’un temporal s’estan allargant més del previst degut a “problemes tècnics”.

Les últimes informacions facilitades per la companyia ferroviària Adif – que va arribar a un acord amb la corporació municipal per assumir l’arranjament de l’esvoranc causat per l’aigua- assenyalen que aquest endarreriment respon a un canvi obligat en el sistema d’ancoratges que haurà de subjectar la futura construcció. La decisió de modificar aquesta estructura es va prendre després d’una exploració del subsol on es va determinar que el material previst per a la reparació no seria adequat en tractar-se d’una zona molt rocosa.

Des d’Adif calculen que l’arranjament de la part del passeig malmesa -que es troba a l’altura de l’estació de Montgat Nord, al límit del municipi amb el Masnou- podrà estar enllestida de cara a l’inici de la temporada d’estiu si no hi ha nous imprevistos en el projecte.

Cal recordar que aquest tram del passeig Marítim de Montgat fa més de quatre mesos que està tancat al públic a causa d’aquests desperfectes i que la previsió inicial era que lles obres poguessin finalitzar durant el passat mes de febrer. El consistori encapçalat per Andreu Absil també està pendent del desenllaç del polèmic projecte per protegir el front litoral, que preveu la construcció d’una escullera a Montgat.