El tramvia de Barcelona ha assolit la xifra rècord de 29,8 milions. Foto: ACN

El Trambesòs ha patit una notable davallada aquest 2019 després d’encadenar sis anys de creixement. Les validacions dels usuaris del tramvia de Barcelona (TRAM) que connecta el districte barcelonès de Sant Martí amb els municipis veïns de Badalona i Sant Adrià de Besòs han caigut un 4,8% respecte a l’any anterior, situant-se en la xifra de 9.545.627 viatges. Aquesta disminució té el seu origen en la pèrdua de validacions que es va produir durant el primer quadrimestre del 2019 –entre el 27 de gener i el 25 d’abril–, quan es va interrompre el servei entre les parades de Glòries i Can Jaumandreu a causa de les obres dels túnels a la plaça de les Glòries.

Malgrat que es va habilitar una flota d’autobusos llançadora durant els mesos que es van allargar les obres que estava duent a terme l’Ajuntament de Barcelona, la interrupció temporal del servei ordinari va pesar més en els usuaris del Trambesòs, que van validar prop de 481.000 viatges menys. No obstant això, aquesta davallada de gairebé el 5% no ha impedit que la línia que connecta amb Badalona i Sant Adrià de Besòs assolís aquest 2019 la seva tercera millor marca de validacions des de la seva posada en marxa el 8 de maig del 2004.

Pel que fa al Trambaix, que connecta la zona del Baix Llobregat amb la ciutat de Barcelona, els viatges han crescut un 6,12%, arribant a la xifra de 20.226.482. Aquest augment ha permès que el tramvia de Barcelona assolís el 2019 el seu rècord històric amb un total de 29,8 milions de validacions.