El Ple de l’Ajuntament de Tiana d’aquest dimarts. Foto: Aj.

La instal·lació de cables de so a la Sala Albéniz de Tiana es va fer sense cap mena d’autorització. Així ho va confirmar l’alcaldessa Marta Martorell en el Ple celebrat dimarts, on va esclarir que aquestes polèmiques obres van ser el motiu pel qual es van retirar les atribucions al regidor d’Urbanisme i Habitatge, Mateu Hernández.

“S’ha realitzat a la Sala Albéniz una instal·lació per un sistema de so sense l’aprovació d’un projecte previ perceptiu i sense les autoritzacions pertinents. Donat que el regidor Hernández podria ser-ne el responsable i que aquesta instal·lació no s’ha fet sota el control de cap tècnic municipal, vaig prendre la decisió immediata d’avocar les competències a l’espera d’aclarir-ne bé els fets”, va assegurar Martorell en resposta a una pregunta formulada per Junts per Tiana.

La intervenció de la batllessa va comptar amb la rèplica d’Hernández, que va anunciar que té un expedient sancionador obert per aquesta qüestió i que en un marge de deu dies presentarà al·legacions al respecte. El regidor també va detallar que les discutides instal·lacions es van realitzar del 14 al 22 de desembre, iniciant-se just el cap de setmana que es van introduir en el sistema les dades personals i el sentit de vot d’una vintena de veïns obtinguts a través de WhatsApp.

“Són unes obres públiques al teatre municipal, no és només passar un cable. No es pot escapar en cap cas del control de l’administració. Hem estat un mes per saber perquè s’havia cessat al regidor, esperem que no hagi de passar un altre per saber qui sabia que havien començat les obres”, va apuntar el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, en referència a un escrit publicat per JxCat a la revista municipal on s’assegura que Hernández havia comentat “verbalment” a altres regidors el tema de la instal·lació.

COMIAT D’UN SECRETARI HISTÒRIC
El Ple de dimarts també va ser el comiat oficial del secretari municipal, Pau Sanz, després de 34 anys de servei a l’Ajuntament de Tiana. Sanz va voler prendre la paraula per fer un repàs de la seva llarga etapa a l’administració i per agrair a tots els companys funcionaris i regidors que han passat pel consistori en aquests anys de trajectòria fins a la seva jubilació.

A la sessió també es va aprovar la creació d’una bústia ètica de bon govern i diverses propostes d’acord en favor de la llibertat d’expressió i l’amnistia, en defensa del retorn del servei de Correus a Tiana o de ratificació del conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Montgat per regular el copagament en la conservació del Parc del Tramvia.