L’emblemàtica pista del C.B. Sant Josep, diumenge. Mariona Sanz

Més enllà dels dos anys daurats que marquen la història del bàsquet a Badalona, amb la celebració dels Jocs Olímpics i la consecució de la Copa d’Europa per part del Joventut entre 1992 i 1994, la ciutat ha forjat la seva història sempre amb un deno­mi­nador comú: el bàsquet. Per molt que aquest vincle tingui forts llaços verd-i-negres, l’activitat basquetbolística de la ciutat és evident a qualsevol racó de Badalona.

Haver aconseguit un lligam tan fort entre aquest esport i la ciutat -fins i tot nomenada capital europea del bàsquet- es deu, en gran part, a la nombrosa pre­sència de clubs federats a Bada­lona i la presència de les escoles de bàsquet tant d’aquestes entitats com dels centres educatius de Badalona.

LA TROBADA

Fent honor a la seva condició de ciutat bressol del basquetbol, Badalona viurà tots els caps de setmana, fins al 29 de maig de 2011, la II Trobada d’escoles de bàsquet. Aquestes jornades, organitzades pel Badalona Bàsquet Base (BBB) i la regidoria d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona, van iniciar-se el diumenge 7 de novembre.

A les trobades d’enguany hi participen jugadors amb edats compreses entre els cinc i els set anys, dividits en tres categories esportives. D’aquesta manera, es fomenta i reivindica entre els més petits l’esport de la cistella, emblema d’aquesta ciutat. La idea de les trobades és incidir en la vessant educativa de l’esport, i inculcar als petits conceptes com el companyerisme, el joc net i l’esportivitat a tota competició.

Els partits es disputaran al Centre Parroquial Sant Josep, a la pista poliesportiva de la plaça del Gas i a les pistes de bàsquet del centre comercial Màgic Ba­dalona. El regidor d’Esports i Joventut, Albert Tomàs, destaca “l’esforç realitzat per totes les escoles de bàsquet per continuar potenciant aquest esport a la ciutat”, i assegura que aquesta col·laboració ha permès “tripli­car” el nombre de participants.

En l’edició d’enguany, les troba­des superaran la vintena –l’any passat només se’n van celebrar quatre– i permetran donar un caràcter de circuit permanent a aquesta trobada. Durant l’edició d’aquest 2010 es preveu que hi participin l’Escola Cultural, l’Associació Esportiva Min­guella, el Club de Bàsquet Sant Josep, el Sant Andreu de Nat­zaret, l’Associació Esportiva Ba­dalonès, el Club Joventut Ba­dalona i l’Agrupación Deportiva Ronda.

El repte de les Escoles de Bàsquet ha assolit el seu objectiu: convertir una activitat de lleure o extraescolar en un element que potenciï la vessant edu­cativa de l’esport.