Protesta de les entitats davant de l’Ajuntament. Foto: Twitter (@coenbacu)

Les entitats que organitzen les activitats de cultura popular de les Festes de Maig encara no han cobrat la subvenció que els atorga l’Ajuntament. Fonts municipals apunten que s’està treballant perquè els ajuts es puguin aprovar a la pròxima Junta de govern, que es farà d’aquí a dues setmanes.

Les principals afectades són la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana i la Colla de Geganters de Badalona. En total són prop de 40.000 euros els que l’Ajuntament té pendents de pagar, segons les associacions.

Aquestes entitats apunten que, normalment, el 50% d’aquesta subvenció la rebien en acabar les Festes de Maig. Enguany, ja han passat més de cinc mesos des de les festes i encara no han rebut el pagament, un fet que ha obligat moltes entitats a posar diners de la seva butxaca per fer front a la despesa que els suposa la festa major de la ciutat.

Fonts municipals argumenten que l’endarreriment en l’entrega de la subvenció d’enguany es deu al fet que la convocatòria es va presentar més tard de l’habitual i als tècnics municipals se’ls va acumular la feina. Des de les entitats, però, assenyalen que el problema va ser una “ineficiència tècnica”, ja que la persona que acostumava a gestionar aquestes subvencions estava de baixa en el moment de la seva tramitació.

El Ple va aprovar per unanimitat a la sessió d’octubre una moció que insta el govern a pagar immediatament el 50% de la subvenció i la resta abans que acabi l’any. Fonts municipals subratllen que de cara a l’any vinent volen agilitzar la paperassa, sobretot perquè les entitats puguin cobrar la meitat dels diners abans de les Festes de Maig, ja que fan un “desemborsament important”.