Optimisme a les botigues del centre

Els botiguers de Centre Comerç Badalona han constatat un increment de vendes de fins a un 10% els festius de la setmana passada. El millor dia de vendes del passat pont es va produir dimarts, dia laborable, seguit de dilluns, festiu en què molts comerços van obrir les portes, mentre que la jornada menys positiva va ser dimecres. Són dades que es van fer públiques aquest dimarts en la presentació de la campanya de Nadal de l’associació que uneix els botiguers del Centre i del Progrés a través d’un partenariat amb l’Ajuntament de Badalona.

POTENCIAR MARCA

Aquesta campanya les botigues associades tindran imatge unificada amb bosses, paper de regal i tota una cartelleria nadalenca comuna. El president de l’Associació Centre Comerç Badalona, Joaquim Soldevila, acompanyat de la Vicepresidenta, Mirta Álvarez, i del Regidor de Comerç i Consum, Jordi Subirana, van fer una demostració de força a la sala d’actes del Restaurant Micaco’s en que van remarcar que l’objectiu a seguir a partir d’ara és superar les vendes de l’any passat i fidelitzar clients. I, de moment, asseguren que van pel camí: increment de vendes el primer cap de setmana llarg de compres nadalenques i reforç d’associats fins arribar als 400, segons van assegurar.

Una de les estratègies que té l’entitat per evitar una fuga de compradors a Barcelona o en grans superfícies comercials és potenciar activitats al carrer per a tota la família. D’aquesta manera l’associació va presentar, dins de la seva revista Bada, que també ha sortit al carrer aquesta setmana, una agenda d’actes per aquestes festes nadalenques. Activitats com concerts de nadales (Dissabte 18, a les 19h a la plaça Josep Cortinas), Festa del Tió (dijous, 23 a les 18h), Taller de Fanalets (3,4 i 5 de gener) entre moltes altres activitats que repartiran també amb fulletons als comerços.

El regidor de Comerç i Consum, Jordi Subirana, es va dirigir a Centre Comerç Badalona com un projecte de ciutat capaç d’aglutinar diferents sensibilitats i sectors del comerç que, a banda de la seva activitat econòmica cabdal per Badalona, també es dedicaria a promoure projectes solidaris i més per Nadal. Així, una de les iniciatives d’aquestes festes que van presentar és la “Cadena d’aliments Solidària” que es durà a terme el proper dimarts 21 de desembre des de les deu del matí per tots els carrers del Centre: amb la col·laboració dels Voluntaris Badalona es podran fer donatius pel Banc d’Aliments de productes bàsics com: llegums, pasta, arròs o tomàquet de llauna.

POLÈMICA DIVISIÓ

Malgrat la insistència d’alguns periodistes sobre la divisió dels comerciants de l’eix del carrer de Mar i Canonge Baranera, Centre Comerç Badalona es va esmerar en fer una campanya en to positiu i parlar d’un projecte a llarg termini que busca “sumar” i no restar