Xavier Soto de Llefià. Ajuntament

Arriba l’època d’exàmens i com cada any una de les mesures que ha engegat l’Ajuntament per facilitar l’estudi dels alumnes de la ciutat és ampliar l’horari de les biblioteques. És el programa conegut com a “Estudiem de nit”, adreçat a tots els estudiants de la ciutat amb l’objectiu de promoure l’estudi en horari nocturn.

La iniciativa va començar el passat dilluns i durarà fins el dijous 21 de gener a les biblioteques Xavier Soto de Llefià i Can Casacuberta, de centre. El Casal de Joves de Lloreda també s’ha acollit a la iniciativa i obrirà les seves instal·lacions de dilluns fins el divendres 28 de gener. En tots els casos, les biblioteques obriran de forma excepcional de les 21 hores fins a la 1 de la matinada.

Can Casacuberta, al Centre. Ajuntament

Imma Casals, directora de la biblioteca de Can Casacuberta i cap de zona de la xarxa de biblioteques públiques del Bar­celonès Nord, valora positivament la iniciativa i com a mostra, recorda que ja es porten diversos anys repetint la mesura. Casals explica que cada any els primers dies hi ha menys gent però que a mesura que s’apropen els exàmens i que més gent se n’assabenta dels horaris excepcionals les biblioteques s’omplen de nit.

La iniciativa és impulsada per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament, que transforma les biblioteques en sales d’estudi i el personal de la biblioteca deixa el seu lloc al personal de Joventut, que vetlla pel correcte funcionament d’aquestes sales improvisades d’estudi nocturn.