La Sala Albéniz en una imatge d’arxiu. Foto: Barcelona Film Comission

Nou gir de guió en el cas de les polèmiques obres a la Sala Albéniz de Tiana. Alguns membres de l’equip de govern encapçalat per Marta Martorell coneixien la intenció del regidor d’Urbanisme i Habitatge, Mateu Hernández, d’instal·lar cables de so per a un futur cinema a l’equipament. Així ho confirma el grup de JxCat en un escrit a la revista municipal Tiana’t, on asseguren que Hernández ho va comentar “verbalment” a altres regidors.

Segons apunta la formació, la voluntat d’Hernández era “aprofitar l’oportunitat” que s’estaven passant uns cables per la teulada de la Sala Albéniz per afegir-hi un cable de so, una actuació que permetria deixar preparada la instal·lació per al projecte del futur cinema -una de les propostes a votació en els pressupostos participatius- sense haver de fer noves obres. En l’escrit, JxCat també assenyala que el regidor vol pagar aquesta instal·lació a través d’una donació que encara no ha estat acceptada per part del consistori.

Aquesta és la primera confirmació oficial de l’actuació que es va fer a l’equipament durant el seu tancament per obres de climatització. Cal recordar que Hernández continua sense atribucions a l’espera de la conclusió de l’expedient que el govern local va obrir per esclarir els fets.