Salvem Cal Coronel qüestiona la demolició. Foto: Twitter (@sosciutatvella)

L’enderroc de Cal Coronel continua en marxa malgrat les queixes veïnals que defensen el valor històric i cultural de l’edifici. Per aquest motiu, la Plataforma Salvem La Ciutat Vella va emetre un comunicat dimarts denunciant la demolició de la façana, fet que, segons creuen, “incompleix de manera flagrant l’acord” a què havien arribat l’entitat i representants del consistori.

En el text, la plataforma afirma que les dues parts estaven d’acord a enderrocar “aquells elements de l’edifici que posessin en perill la seguretat de la ciutadania i dels treballadors de l’obra”, però que també havien acordat “conservar el màxim possible de l’edificació”. Per als membres de l’entitat, el compromís de l’Ajuntament no ha quedat reflectit a la pràctica, ja que l’empresa que ha contractat ja ha tirat a terra la façana que dona al carrer Anselm Clavé. Sobre aquesta part de Cal Coronel, des de la plataforma dubten que “representi cap perill” i volen que el consistori publiqui l’informe tècnic que demostri que s’ha enderrocat per seguretat.

Per la seva banda, el consistori ja va dir fa dues setmanes que, a causa d’unes fortes pluges, una part de la taulada s’havia esfondrat, cosa que podia provocar la caiguda de les parets exteriors.

Salvem La Ciutat Vella, que ha qüestionat la versió de l’Ajuntament des del principi, va engegar la campanya Salvem Can Coronel, a la qual ja s’han sumat 350 persones i 15 entitats locals, segons la mateixa plataforma. A més, aquest diumenge 24, l’entitat farà un acte sorpresa a la rambla de Sant Sebastià amb el carrer Irlanda per reclamar la protecció del nucli antic.