L’AMB vol augmentar la producció d’energia solar. Foto: Arxiu

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’ha marcat com a objectiu triplicar la potència de l’energia solar que genera de cara finals d’aquest any. Per aconseguir aquest augment, l’ens supramunicipal instal·larà 16 noves instal·lacions fotovoltaiques en cobertes d’edificis. També es crearan 12 noves fotolineres, que són les infraestructures que serveixen per recarregar els vehicles elèctrics.

El cost de les noves instal·lacions serà de sis milions d’euros, que es finançaran amb fons europeus FEDER. Paral·lelament, l’AMB continua dissenyant plans personalitzats per tal que cada municipi pugui conèixer el seu potencial de generació d’energia solar fotovoltaica i, d’aquesta manera, prioritzar les inversions.

El vicepresident d’Ecologia de l’AMB, Eloi Badia, ha explicat que el projecte, emmarcat en el pla ‘Ajuntaments 100% renovables’, tenen com a objectiu final garantir que l’any 2030 la totalitat dels consums energètics d’edificis municipals i enllumenat públics dels 35 ajuntaments metropolitans (el pla exclou Barcelona) siguin 100 % renovables. Per aconseguir-ho caldrà instal·lar fins a 100 MWp de producció fotovoltaica, però també reduir el consum municipal a la meitat de l’actual.