L’ampliació de l’institut de Tiana és la gran inversió que ha presentat l’equip de govern en la seva proposta de pressupostos municipals, que se sotmetrà a votació al Ple de dimarts dia 3.

Tal com ha recordat l’alcaldessa Marta Martorell a Línia Nord, el conveni per dur a terme aquesta reforma es va aprovar per unanimitat el mandat anterior i es va acordar que es faria amb recursos propis, ja que es tracta d’un equipament municipal. Ara, Martorell afirma que han trobat la manera de finançar l’obra amb recursos propis, sense necessitat d’endeutar el consistori. De moment, hi ha una partida de 120.000 euros al pressupost per fer el projecte executiu i, segons l’alcaldessa, si el Ple hi dona llum verda, l’institut estarà ampliat per al curs 2021-2022, de manera que podrà oferir Batxillerat.

CRÍTIQUES DE L’OPOSICIÓ
Des de l’oposició, Junts per Tiana, la formació amb més representació al consistori, qüestiona el procediment de l’equip de govern actual i de l’anterior. “Va ser una temeritat per part de l’anterior equip de govern fer aquesta proposta a correcuita i sense analitzar bé la situació”, afirma el portaveu del grup, Isaac Salvatierra. Creu que van fer un compromís “amb uns diners que no tenien i sobre una competència” que no és de l’Ajuntament, sinó de la Generalitat.

Tot i això, admet que l’ampliació és necessària i que ja “no hi ha marxa enrere”, perquè s’han assumit uns compromisos amb la comunitat educativa. Ara, reclama al govern local “més transparència i una audiència pública”. Amb tot, apunta que de moment “difícilment” donaran suport als pressupostos.