Mossos desplaçats a La Mina per un assassinat l’any 2021. Foto: ACN/ Albert Segura Lorrio

L’alcaldesa de Sant Adrià, Filo Cañete, i el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, es van reunir el passat dijous 22 per tractar la situació de la seguretat del municipi. La trobada arriba dies després de la mort d’un home a trets al barri de La Mina, la nit de dilluns 19. La trobada s’ha realitzat, però, en el marc dels contactes que realitzen el departament d’Interior, Mossos, policies locals i els ajuntaments del país per avaluar els índexs delictius.

Segons el cos policial, entre gener i agost d’enguany, a La Mina els fets delictius han disminuït un 13% respecte al mateix període de 2019. Del gener a l’agost, els Mossos hi han patrullat un 14,6% més que l’any 2019. 

Si analitzem només l’estiu, el patrullatge ha augmentat encara més. Gràcies al Pla Estiu, a La Mina s’han reduït els delictes en un 13%, també respecte de 2019. Els furts han baixat un 49,3%; els robatoris amb força a domicilis, un 15,4%; els robatoris als establiments, un 42,1%; i els robatoris amb violència a les persones, un 56,9%.