El Casal de Tiana en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Tiana ha obert un expedient a l’empresa que gestiona el Casal de Tiana per incomplir les mesures de salut pública establertes per frenar la propagació del coronavirus. Segons detalla el consistori en un comunicat, aquesta inspecció podria acabar amb la clausura de l’activitat d’aquest popular establiment, que no hauria complert amb els horaris d’obertura, amb els límits de soroll i tampoc hauria actuat “diligentment” pel que fa a les mesures sanitàries.

Els responsables del local van ser informats de la decisió del govern local en una reunió celebrada dimecres i amb la presència de l’alcaldessa Marta Martorell, el regidor Mateu Hernández i un representant de la Policia Local de Tiana. En el comunicat, el consistori assenyala que el “reiterat incompliment” de les mesures sanitàries ha estat el “detonant” de la “contundent reacció”, ja que l’administració considera que no és possible mantenir una “actitud laxa com si no passés res” respecte a la pandèmia.

POLÈMICA
La mesura ha generat polèmica a les xarxes socials, on diversos veïns han manifestat la seva sorpresa per l’obertura de l’expedient a un local que “seguia correctament les mesures”. A la discussió s’hi ha sumat l’exalcalde Emili Muñoz, que veu en aquesta decisió una “maniobra de distracció per desviar l’atenció del drama de la residència”, però assegura que caldrà esperar a l’informe d’incompliment de les mesures. En aquest sentit, Muñoz recorda que el consistori “no pot tancar un servei propi”, sinó que pot obligar a corregir errors o sancionar l’establiment.

Des de Junts per Tiana s’han ofert per fer de mediadors entre el concessionari del Casal de Tiana i l’Ajuntament per tal d’arribar a una solució que garanteixi la continuïtat d’un servei “necessari” al municipi. “L’alternativa a un Casal clausurat és un previsible augment de desplaçaments a bars de fora el poble i un augment de trobades de joves als parcs públics. No hi ha respostes ni solucions fàcils, però cal treballar per trobar-les”, assenyala l’únic grup de l’oposició en un missatge compartit a través de les xarxes socials.