Cal Coronel, de Santa Coloma. Foto: Salvem La Ciutat Vella

L’edifici abandonat conegut com a Cal Coronel serà enderrocat. Així ho ha decidit aquesta setmana l’Ajuntament de Santa Coloma, després que un informe elaborat pels serveis tècnics municipals determinés que l’edifici es troba en un estat molt avançat de degradació.

Les fortes pluges de la setmana passada van causar un esfondrament sobtat d’una part del teulat. Des del consistori assenyalen que totes les restes de la coberta han caigut dintre de l’edifici i han sobrecarregat el forjat intermedi, el qual podria col·lapsar i provocar la caiguda de les parets exteriors si cau la resta de la coberta (un fet molt probable, ja que les encavallades estan podrides).

Cal Coronel és una construcció que data de la dècada dels 40 i està ubicada en una parcel·la de propietat municipal al barri del Centre. L’edifici està en desús des de fa més de 30 anys i l’Ajuntament reconeix que el seu estat de conservació ha estat molt deficient.

La Plataforma Salvem La Ciutat Vella ha sol·licitat una reunió urgent amb el govern municipal per estudiar alternatives a la pèrdua del que ells consideren com un edifici històric de la ciutat. L’entitat creu que la culpa de l’esfondrament ha estat la manca de manteniment per part de l’Ajuntament i critiquen que el consistori no tingués catalogat Cal Coronel com a patrimoni.

La plataforma ja ha convocat una concentració aquest dissabte als jardins de Can Sisteré (al costat de l’edifici) per exigir que s’aturi l’enderroc.