Vicco

Imatge de la gala, des de la Sala Albéniz. Foto: Twitter (@Aj_Tiana)

Finalment, no va poder ser. La cantant, productora i compositora tianenca Victòria Riba, Vicco, va quedar en tercera posició a la final del Benidorm Fest 2023, el certamen musical que decideix qui representarà a Televisió Espanyola al pròxim festival d’Eurovisió. Vicco i la seva cançó ‘Nochentera’ van aconseguir 129 punts, 40 menys que la guanyadora, Blanca Paloma, amb el seu tema de flamenc-fusió ‘Eaea’. El segon classificat, amb 145 punts, va ser Agoney, amb la cançó ‘Quiero arder’.

Vicco, tot i no guanyar el certamen, va ser la guanyadora del vot demoscòpic, que representava el 25% del vot total. Pel que fa, tanmateix, al vot del jurat, que representa el 50%, Vicco va quedar tercera. La final es va viure amb molta expectació a Tiana. El moment en què la cantant s’enduia els 40 punts del vot demoscòpic va ser el més celebrat a la Sala Albéniz, que es va omplir de gent per seguir la gran final. L’Ajuntament hi va instal·lar una pantalla gegant, i l’espai es va omplir de públic, sobretot famílies i joves, que van animar la seva veïna durant tota la nit. La gala va ser amenitzada per l’Edu i en Marcel, dos joves del poble, membres de l’associació Descorxats.

Vicco només té 27 anys, però ja llueix una carrera musical dilatada, en la qual ha estat telonera d’Alejandro Sanz. En declaracions posteriors a l’escrutini, l’artista va parlar als micròfons de Televisió Espanyola, va agrair el suport dels seus veïns, assegurar sentir-se molt contenta i orgullosa i va avisar: “A la Vicco li queda música per a molta estona”.