La Fira Medieval, amb una gran caracterització. Arxiu

El passeig de la Salut, així com el carrer Provença del barri de Llefià, van ser aquest passat cap de setmana seus d’una Fira Medieval que, segons paraules dels seus organitzadors, va ser “la més gran que ha acollit mai Badalona”. Durant tres dies, de divendres a diumenge, es van instal·lar al llarg d’aquests dos carrers més de 200 parades on es venien productes artesanals.

El primer que cridava l’atenció en arribar a l’inici del Passeig de la Salut era una parada on s’hi exhibien diferents espècies d’aus rapinyaires, tals com un falcó, un mussol, una òliba o un corb, entre d’altres. Productes d’alimentació com pa casolà, embotits, coques i pastissos, fruits secs o mel van conviure durant aquest cap de setmana amb parades on es venien sabons, ambientadors, complements o bijuteria.

Paral·lelament es podia veure com feia la seva feina un ferrer de manera artesana, sense ajuda de maquinària, sinó com es feia antigament, degustar molts dels productes anteriorment esmentats, o retornar l’energia a un mineral dels que se solen portar de clauer o en diferents peces de bijuteria, i que es diu que perden el seu magnetisme quan passen per massa mans.

Els passejants van poder veure també una exhibició de titelles fets a mà amb fils i fusta, així com un espectacle amb les aus ensinistrades, que feien peripècies com ara obrir amb el bec un cofre per agafar-ne el contingut. La gran majoria de venedors d’aquestes parades, que venien de diverses parts de Catalunya, anaven vestits com si fossin de l’edat Mitjana, col·laborant així amb l’ambientació de la Fira, que també venia donada per la música que sonava per tot el carrer.

La iniciativa d’organitzar una Fira d’aquestes característiques va venir de la mà de diverses entitats de la Salut, que van sumar esforços amb l’eix de comerciants de Llefià i Juan Valera per tal de neutralitzar el Centre Comercial que més repercuteix en la seva clientela, el Màgic Badalona. Com ja explicava Línia Badalona en números anteriors, aquesta és la campanya nadalenca per la qual la Salut ha apostat amb més força, promovent activitats com aquesta Fira Medieval, encenent els llums del carrer fins a un mes abans que Nadal i organitzant la iniciativa “Nadal al carrer”, sota el nom de la qual es fan sortejos i descomptes a les botigues participants.

El pessebre vivent i diversos tallers per a menuts i de sevillanes són també activitats que s’han promogut des d’aquestes associacions i entitats. Recordem també que a partir del 2 de gener diversos patges reials passejaran pel Passeig de la Salut per tal de recollir les cartes dels nens als Reis Mags d’Orient.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram