Les entitats ja fan molta feina pels barris. Arxiu

Entitats juvenils com Kaja, la Mussara o la Rotllana juguen un paper transcendental pel futur de barris a on la crisi ha afectat de manera especial i molts joves es troben mancats d’oportunitats. El treball diari d’aquestes entitats és essencial per garantir la cohesió i ajudar aquests joves a enfocar el futur amb millors perspectives. Per això, precisament, reclamen recursos per poder portar a terme les seves activitats amb garanties i també que l’Ajuntament els confereixi un tracte adequat a la seva funció. És a dir, una mica de sensibilitat: que no rebin el mateix tracte aquestes entitats que proveeixen serveis bàsics per la cohesió dels barris que empreses de serveis que no porten a terme cap activitat social bàsica.

Ho explicava Salva Periago, un dels responsables de La Rotllana, en declaracions al Línia Badalona. Tot i que aquest mes de gener ja s’ha començat a posar el dia, l’Ajuntament encara té pagaments endarrerits amb aquestes associacions acumulats des del passat mes d’octubre. Periago té clar que en un moment excepcional de dificultats com l’actual societat civil i administracions han d’anar de la mà i l’Ajuntament ha de tenir clares les seves prioritats: “no pot descuidar els temes socials i ha d’apostar per destinar recursos a entitats que, com la nostra, fem treball comunitari, amb joves i infància”.

Periago defensa la feina d’entitats com La Rotllana. “És un element intangible molt important en un moment com l’actual. No salvem vides però sí que atenem a moltes persones que ho necessiten”, afirmava. I per il·lustrar-ho posa un exemple: joves que no tenen recursos per anar a un ci

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram