Els treballadors de l’Hospital Germans Trias i Pujol ja s’han concentrat 4 vegades en aquesta última setmana. Arxiu

La planta de traumatologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona romandrà tancada com una de les mesures que ha presentat el centre de contenció econòmica davant la retallada en Salut promoguda pel Govern de la Generalitat. Tot i que encara no s’han detallat totes les retallades que adoptarà la direcció de l’hospital, aquesta ha estat la primera i més urgent que s’ha conegut. La mesura suposarà l’eliminació de 14 habitacions i, per tant 28 llits però també n’hi ha d’altres. Els sindicats han denunciat que es preveu el tancament d’un quiròfan de tarda que l’hospital i que es donarà d’alta als pacients mig dia abans.

A tot plegat, se sumen les directrius d’estalvi en farmàcia i en consum elèctric a les àrees administratives i de servei. Els sindicats UGT, Comissions Obreres, CATAC i SATSE estan convençuts que totes aquestes mesures afectaran la qualitat del servei sanitari i per això s’han concentrat 4 vegades durant aquesta última setmana. El personal sanitari i administratiu han lluït pancartes “Sí a una sanitat pública de qualitat No a les retallades”; “No a la privatització de la sanitat pública”; o “Boi Ruiz dimissió” durant el seu recorregut pels voltants de Can Ruti fins arribar-ne a tallar els accessos fins a l’alçada de l’Institut Guttmann. Els sindicats es mostren esperançats que el Departament de Salut no aplicarà finalment “la dràstica” retallada del 10 per cent i, sobretot, es demana que no es passi el pel sedàs de la mateixa manera, sinó que es respecti la idiosincràsia de cada centre hospitalari i el perfil de malalts que atén a diari.

QUIRÒFANS TANCATS

Per altra banda, l’Hospital Municipal de Badalona, gestionat per Badalona Serveis Assistencials també reduirà dràsticament la seva activitat si més no, per setmana santa. La direcció ha decidit que durant aquestes vacances quedarà obert 1 dels 4 quiròfans. El primer Tinent d’Alcalde, el convergent Ferran Falcó, ja ha anunciat que només podran retallar la meitat dels 5 milions que els demana la Generalitat que apliquin a Badalona Serveis Assistencials. Els sindicats insisteixen què hi haurà afectacions al servei. Des del Consitori recorden amb la competitivitat administrativa que realitza la seva tasca l’empresa pública de titularitat municipal que ha obtingut diferents reconeixements de prestigi.