Can Casacuberta

Paperes per recollir aigua, el passat mes d’abril. Foto: Jordi Pujolar / ACN

L’audiència pública de finals d’any per explicar la situació de les obres a la biblioteca central Can Casacuberta va servir perquè la regidora de Cultura, Anna Maria Lara, anunciés de la data de la reobertura: el 13 de febrer.

La notícia ha estat rebuda amb alegria pels col·lectius que en demanen la reobertura, però també amb escepticisme: “Entenem que si han donat una data per a la reobertura parcial vol dir que ja no hi ha marxa enrere, així que sí, ara veiem una mica de llum al final del túnel. Només una mica”, diu Núria Sabater, portaveu de la plataforma Can Casacuberta Oberta.

La raó principal de les reserves és que la reobertura no serà completa perquè la sala infantil de la biblioteca romandrà tancada fins que no estiguin enllestides les millores per adequar l’espai a la normativa de seguretat vigent. El consistori no va parlar de cap data per a la reobertura completa, però els processos que cal seguir auguren una espera de mesos: “L’Ajuntament no s’ha d’adormir amb l’adjudicació i la contractació de l’obra necessària per obrir la sala infantil”, demanen des de la plataforma, alhora que adverteixen que seguiran el procés de prop per “continuar fent pressió”, explica Núria Sabater.

La biblioteca va tancar les portes el 20 de desembre de 2019 a causa de diversos problemes amb el sistema de climatització i les filtracions d’aigua. Des del setembre de 2022, la sala Uclés del centre cultural El Carme acull algunes de les activitats pròpies de la sala infantil de Can Casacuberta.