L’Ajuntament de Santa Coloma ha retirat les tanques per reobrir els accessos a la zona tancada del parc de Can Zam. Foto: Rebel·lió o Extinció Gramenet

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha decidit retirar les tanques i reobrir els accessos a la zona tancada del parc de Can Zam. La iniciativa -llargament reivindicada per la plataforma Serra de Marina- és una de les primeres mesures que ha adoptat el consistori per tal de facilitar el desconfinament a la ciutat, posant a disposició de la ciutadania un ampli espai que fins ara només s’utilitzava per acollir concerts i grans esdeveniments.

“És un bon primer pas, però persistirem perquè es treguin les tanques completament”, apuntava a través de les xarxes socials l’agrupació Rebel·lió o Extinció Gramenet. Aquesta plataforma va posar sobre la taula la proposta de reobrir el parc a l’última reunió que van mantenir per videoconferència amb representants del govern local i de la resta de grups municipals per abordar els canvis en la mobilitat a la ciutat a causa de la pandèmia del coronavirus. A la trobada celebrada el passat 12 de maig, també es va debatre sobre l’arribada del servei de Bicing a municipi, que està pendent de resoldre problemes jurídics que impedeixen la seva implementació, i es va remarcar la importància de reforçar el transport públic.

“Durant el confinament s’ha assolit una reducció dels nivells de contaminació del 54%. Hem d’implementar mesures urgents per evitar que el canvi de fase impliqui un augment de la contaminació per l’ús del cotxe privat”, assenyala en un comunicat l’agrupació, que veu amb bons ulls les propostes municipals, però que demana compromís als grups.