El Ple de l’Ajuntament de Tiana d’aquest dimarts. Foto: Aj.

Nous moviments a l’Ajuntament de Tiana després que JxCat trenqués el pacte de govern amb ERC i PSC el passat març. En el Ple ordinari celebrat aquest dimarts, les formacions van aprovar l’adjudicació d’un sou a la regidora Marta Guàrdia per coordinar la residència Sant Cebrià com a delegació especial. La proposta -que va ser entrada per via d’urgència per part de l’executiu- va comptar amb l’única negativa del grup de Junts per Tiana, que considera aquesta decisió una “falta de respecte” vers la resta de l’oposició i els exregidors que han realitzat les seves tasques sense una retribució extra.

Guàrdia passarà d’aquesta manera a cobrar un sou brut de 10.000 euros anuals per vuit hores de jornada laboral a la setmana i continua lligada a l’equip de govern després de la sortida del seu partit del pacte. Es dona la circumstància que l’actual equip de govern -format per ERC i PSC- només necessita el suport d’un regidor més per poder mantenir la majoria absoluta que tenia fins ara.

“Demano que reflexionem fins on hem arribat. Aquest Ple ha aprovat un sou per a una regidora de l’oposició que casualment dona el vot que falta al govern. Això serà legal, però no es pot defensar des del punt de vista de l’ètica pública”, assenyalava el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, que va emplaçar el PSC a trencar el pacte amb els republicans per donar resposta a les necessitats de la ciutadania amb un pressupost i un “bon govern”.

A la sessió també es va aprovar una moció del PSC per impulsar mesures per evitar talls de llum i Junts per Tiana va presentar una bateria de preguntes per provar d’esclarir el cas de les polèmiques obres per un futur cinema a la Sala Albéniz.