La Plataforma vol una transformació més enllà d’un “nou barri” Foto: Endesa

La Plataforma per la conservació de les Tres Xemeneies posa deures als candidats i candidates de Sant Adrià. L’entitat ha presentat aquesta setmana un document on detalla les línies bàsiques que haurien d’orientar la transformació de l’espai de l’antiga tèrmica, el qual ha enviat a tots els partits que es presenten a les eleccions municipals del 26-M.

La plataforma considera que el Pla Director Urbanístic (PDU) que està elaborant el Departament de Territori de la Generalitat suposa la transformació de les Tres Xemeneies en un “nou barri amb una excessiva edificabilitat i sense cap proposta de reutilització de l’antiga central elèctrica”.

Per aquest motiu, l’entitat ha decidit presentar el seu propi model per al Front Litoral, el qual considera que hauria d’orientar les accions que es portin a terme a partir de la pròxima legislatura, sigui qui sigui el guanyador de les eleccions municipals.

Entre les principals propostes que fa la plataforma hi ha les noves activitats que hauria d’acollir l’edifici de l’antiga central elèctrica: un centre d’interpretació de la industrialització del litoral, des del Poblenou fins a Montgat, i un centre d’activitats de recerca preferentment relacionats amb l’energia i l’aigua.

Al document subratllen la importància també de la conservació i potenciació de les instal·lacions esportives existents, l’ampliació del Parc del Litoral per compensar el “dèficit de zones verdes de qualitat que hi ha” a la regió metropolitana, la recuperació de les platges i un passeig marítim ben connectat. Segons l’entitat, aquestes actuacions garantirien la conservació de les Tres Xemeneies.