Vista del complex esportiu Mas Ram. CE Mas Ram

El conflicte que enfronta La Penya i el Club Esportiu Mas Ram des de fa més de set anys podria quedar resolt aquesta mateixa setmana. Dilluns, representants dels dos clubs esportius es van reunir a sol·licitud del regidor d’Esports, Albert Tomàs, i van redactar un acord formal per evitar veure’s les cares al jutjat el proper 15 de febrer. Les dues entitats badalonines s’han donat deu dies de marge per elaborar un protocol de col·laboració que significaria posar punt i final a les desavinences.

L’origen de la disputa es remunta a 2003, quan la Penya va participar en el procés d’ampliació de capital de la Zona Deportiva Mas Ram SA i es va convertir en el màxim accionista en realitzar una inversió de prop de 600.000 euros. El CE Mas Ram va començar a pagar el lloguer de les instal·lacions al juliol del 2008 ja que, segons ha informat a Línia Badalona el president de l’entitat, Josep Valls, els mesos anteriors (des del novembre de 2006) aquest arrendament venia sufragat amb els diners aportats en l’amplicació del capital. La Penya, en canvi, considera que el club li deu 19 mesos de lloguer, i la difícil conjuntura econòmica per la qual passa l’entitat dirigida per Jordi Villacampa l’obliga a no deixar perdre ni un euro.

El 2003, quan La Penya va esdevenir màxim accionista del CE Mas Ram, la paraula crisi no existia. La idea inicial era convertir aquestes instal·lacions situades a la zona alta de Badalona en la ciutat esportiva dels socis verd-i-negres. Josep Valls, president del CE Mas Ram i fill de fundador de la Penya, se sent “decebut”, però confia que els advocats d’ambdues parts arribin a un acord abans de la setmana vinent.

La trobada entre els dirigents dels dos clubs ha estat possible gràcies a la intervenció del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, Albert Tomàs, que ha assegurat a aquest setmanari que era “una llàstima” que dues entitats “amb tant arrelament a la ciutat acabessin al jutjat”, valora molt positivament la bona predisposició dels dos clubs. Haurem d’esperar a la setmana vinent per saber si aquest culebrot esportiu té final feliç o no.