Una patrulla de la Policia Local al barri de Singuerlín de Santa Coloma. Foto: Barri de Singuerlín (Facebook)

La percepció d’inseguretat al barri de Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet va portar un grup de ciutadans a impulsar la setmana passada a través de les xarxes socials una patrulla veïnal per “prevenir” el barri de possibles actes delictius i pal·liar la falta de mitjans de la policia. La iniciativa -de la qual es va fer ressò El Periódico- no va tenir una gran acollida entre els veïns de la zona i, després d’organitzar una primera batuda, els impulsors van decidir desmantellar el grup només 24 hores després de la seva creació.

“Tenim tota la confiança en els cossos policials. Treballarem amb ells sense la necessitat de muntar patrulles veïnals, que poden inclús ser contraproduents en la tasca policial”, apuntava un dels organitzadors en un missatge a les xarxes, on assegura que “la discreció és la nostra gran aliada” per anar millorant el barri dia a dia.

A la publicació, els impulsors de la iniciativa expliquen que la decisió de desmantellar la patrulla respon al “seguiment pràcticament escàs” que ha tingut entre els veïns la proposta, que necessitaria un suport molt més gran per tal de ser factible, i consideren que és millor deixar qüestions com aquestes en mans dels cossos de seguretat de la ciutat.

En aquest sentit, la creació el passat juliol de la Unitat de Seguretat i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local de Santa Coloma vol donar resposta a aquesta percepció d’inseguretat, posant a disposició de la ciutadania un equip d’agents especialitzat en la prevenció i repressió de la delinqüència.