Mares i alumnes surten de les aules prefabricades. www.lamalla.cat

L’escola Montigalà, que des del curs passat funciona amb mòduls prefabricats, haurà d’esperar dos anys més per veure construït l’edifici que l’ha d’albergar. Al llarg d’aquest any eren dues escoles -la de Montigalà i la de Bufalà II- les que s’havien de construïr, però el Departament d’Educació de la Generalitat ja ha informat a l’Ajuntament de Badalona que el curs que ve només una d’aquestes dues es podrà estrenar. El motiu és la voluntat de la Generalitat d’esglaonar la inversió econòmica necessària per a aquests dos projectes, que suposaran una despesa total d’uns 8 milions d’euros. Aquest pressupost es va aprovar el passat mes de març.

L’escola que es construirà en primer lloc serà la de Bufalà II, per qüestions d’espai: al solar on actualment s’hi ubiquen els barracons corresponents a aquesta escola no hi caben d’altres mòduls. Això no passa a la plaça Manuel Moreno Mauricio, on es troben els barracons de l’escola Montigalà i on, mentre no es construeixi el futur edifici de l’institut Ventura Gassol i la mateixa escola Montigalà, hi ha prou lloc. Les obres de Bufalà II començaran d’aquí a pocs mesos i l’edifici, que es situarà al carrer de la Ciència, estarà a punt per al curs vinent, al setembre de 2011.

La decisió de la Generalitat ha provocat reaccions diferents a les AMPA de les dues escoles implicades. La secretària de la de Montigalà, Ana Belén Sendarrubias, va posar de manifest el descontentament dels pares perquè s’ha endarrerit el moment que esperaven per estrenar l’escola. “Els mòduls són molt correctes però no ofereixen espais addicionals, com biblioteca, gimnàs o sala d’audiovisuals” apuntava Sendarrubias. També va assegurar que, tot i que no tenen gaires esperances en aquest sentit, faran tot el possible per que la Generalitat reconsideri la decisió.

La seva homòloga a l’escola Bufalà II, Maite Cáceres, en canvi, va recordar la cassolada que van protagonitzar els pares dels alumnes darrerament per reivindicar que se’ls garantís la construcció de l’escola, i va assegurar que ara aquests ja es senten més tranquils.