Les primeres reunions del nou govern han estat amb els treballadors municipals “per fer equip” i amb la PAH. Foto: Twitter (@oriolllado)

El nou govern de la ciutat –de moment a tres bandes (Guanyem, ERC i ICV-EUiA)– ja ha començat a treballar. I ho ha fet marcant perfil propi i amb tota una declaració d’intencions mitjançant les accions dels primers dies. “Les nostres lluites seguiran a les places i alhora governaran al Saló de Plens”, deia l’alcaldessa Dolors Sabater dissabte durant la seva investidura. Dit i fet.

I és que el primer que ha fet el nou govern, portes endins, ha estat iniciar una sèrie de trobades amb els treballadors municipals “per fer equip”, les quals, segons Oriol Lladó (ERC), han estat “molt positives”. I portes enfora, la primera visita del “govern del poble”, tal com els seus integrants els agrada anomenar-lo, ha estat a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), aquest dimarts a les sis de la tarda, per “atendre i conèixer personalment les queixes i demandes d’aquesta plataforma”. Prèviament, a les cinc, l’alcaldessa havia visitat també les instal·lacions del CAP Nova Lloreda “amb l’objectiu de tenir un primer contacte amb els treballadors de la sanitat pública de la ciutat”.

Amb aquestes visites, de fort contingut simbòlic, Sabater ha volgut “mostrar el suport i el compromís del nou equip per treballar a favor dels col·lectius més vulnerables”. Com deia en l’entrevista que aquesta publicació li va fer just després de les eleccions, enfront de la neteja i la seguretat –les prioritats de l’anterior alcalde–, el seu principal objectiu és “retornar el bé comú a la centralitat de l’acció política”.

TRES TINENTS D’ALCALDE
Per fer-ho, Sabater comptarà amb el suport –de moment, a l’espera del que acabi passant amb el PSC– de tres tinents d’alcalde. Jose Téllez, de Guanyem, Oriol Lladó, d’ERC, i Àlex Mañas, d’ICV-EUiA, seran els encarregats de liderar els principals àmbits de govern, que englobaran diverses competències.

L’acord que han firmat tots ells també inclou un pla de mesures de xoc per als primers 6 mesos, un codi ètic de govern i el compromís de desenvolupar, mitjançant un procés de participació ciutadana i amb el conjunt del personal municipal, un gran pla d’actuació per als pròxims quatre anys.

El PSC rebutja la proposta per entrar al govern

Paral·lelament, sembla que l’opció d’un govern amb majoria absoluta s’allunya. Divendres passat, el PSC va rebutjar la proposta que li van fer la resta de grups i que consistia a fer-se càrrec de l’Àmbit de Badalona Justa, Inclusiva i Educadora, que engloba Serveis Socials, Cultura, Convivència, Salut i Educació.

Fonts del PSC han explicat a Línia Badalona que van dir no a aquesta proposta, no només pel contingut, sinó sobretot per “les formes”. “Ens la van fer ar