Un dels actes de la Mussara. Arxiu

L’Associació La Mussara demana més suport econòmic a l’administració municipal per poder tirar endavant els projectes que tenen en marxa de cohesió social amb els infants de Sant Crist. Mercè Garcia, coordinadora de projectes infantils de La Mussara, lamenta que des del consistori confiïn sempre amb la bona intenció i el voluntariat de les entitats sense ànim de lucre i que no facin una aposta decidida per treballar en xarxa, cooperar i dotar aquestes entitats dels recursos que necessiten. En aquest sentit, assegura que no poden seguir amb la incertesa actual de dependre sempre “de l’humor del grup polític que està a l’ajuntament per saber si rebran subvenció, o no, si hi haurà algun concurs juvenil, o no”.

Però les queixes de La Mussara no es limiten únicament a un tema econòmic sinó que també és una qüestió de reconeixement públic. Els responsables de La Mussara no entenen perquè no es tenen en compte les opinions de les entitats que es dediquen a l’educació del lleure a l’hora de confeccionar les polítiques de joventut perquè són elles les que estan sobre el terreny i saben millor que ningú quines necessitats té el sector i quines propostes fer per millorar la situació dels joves a Badalona.

La Mussara, i per extensió tot el moviment d’educació infantil, denuncia també que les entitats privades “que tenen com a únic objectiu lucrar-se” s’estan quedant cada vegada més amb els casals d’estiu de les escoles públiques, deixant de banda a les entitats educatives.

Per tot, reclamen a l’Ajuntament “fer xarxa” i promoure la interlocució entre les entitats i l’administració, “fins ara insuficient”.

L’Associació La Mussara vetlla pel lleure dels infants del barri de Sant Crist des de 1977. Funciona gràcies a joves voluntaris compromesos amb l’educació dels joves del barri en valors com la solidaritat, el compromís i la participació social.