Les reconstruccions històriques ens traslladen a l’època romana. Arxiu

Aquest cap de setmana, Badalona tornarà a l’època romana durant la celebració de la ja tradicional Magna Celebratio. Les jornades començaran divendres amb dues conferències que tindran lloc al Museu de Badalona. Una d’elles, a càrrec de Pere Castanyer del Museu d’Arqueologia de Catalunya sobre la pesca en època romana. L’altra, que començarà a les deu de la nit, estarà ambientada en la figura d’Espartac i es tractarà la visió que n’ha fet la televisió de l’època romana.

Aquestes conferències donaran el tret de sortida a la Magna Celebratio que, aquest any, inclouen per primera vegada la visita al nou espai arqueològic del Museu de Badalona. Aquesta visita s’acompanyarà dels Jardins de Quint Licini i de la Casa dels Dofins. A més, es podrà fer una visita guiada (gratuïta) a espais romans no museïtzats com el mosaic de la Torre Vella, el monument honorífic vinculat al teatre, sota la Plaça Constitució i les restes del carrer de les Eres.

Un dels grans atractius de la Magna Celebratio és la reconstrucció històrica que es fa en diversos punts del centre de la ciutat on es poden veure, entre d’altres, la fabricació de cordes, diversos elements de pesca, botigues de queviures, el treball de la pedra, la indumentària dels militars romans o la preparació de perfums en època romana.

Totes aquestes activitats estaran repartides entre la Plaça Assemblea de Catalunya, el Museu de Badalona i la Plaça Font i Cussó. En aquesta última, es farà diumenge un espectaclesobre Augudt, el primer emperador de Roma.

També tindrem l’oportunitat de tastar diversos plats creats per diferents restaurants de Badalona en les jornades de cuina romana. Plats inspirats en el gourmet Apici.